Nieuws

Oude Kerk Katwijk

Gebrandschilderd raam in de Oude Kerk te Katwijk aan Zee.

De Klijnhaler, foto Wim Zandbergenfoto Wim Zandbergen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘De Klijnhaalder’ is de naam van dit door Zoetelief Tromp ontworpen raam.

De klijnhaalder was de man die, gezeten op een paard, een lijn ophaalde van een bij hoogwater arriverende bomschuit. De lijn werd door hem naar het strand gebracht en verbondenĀ  aan het op het strand liggende anker ( de klijn). Vervolgens werd door de klijnhaalder achter op het paard de schipper opgehaald. Zo kon de schipper snel verslag uitbrengen van de reis aan de reder.

Dit bericht is geplaatst door Ewout van der Dussen on om onder categorie Geen categorie. U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. U kunt reageren, of een trackback vanaf uw eigen site toevoegen.

Reageer

HTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>